Londra apără acordul pentru Brexit criticat de președintele american Donald Trump

209
Londra apără acordul pentru Brexit criticat de președintele american Donald Trump - londra-1572643903.jpg

Articole recomandate

Biroul premierului britanic Boris Johnson a apărat acordul pentru Brexit după critici formulate de președintele american Donald Trump, care a apreciat că acesta va împiedica SUA să încheie un acord comercial cu Regatul Unit, informează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


La postul de radio britanic LBC, Donald Trump a declarat, joi seară, că acordul negociat de Boris Johnson cu Uniunea Europeană (UE) nu ar permite încheierea unui acord comercial cu Regatul Unit. 


Un purtător de cuvânt al Biroului premierului britanic a replicat că acordul pentru retragerea din UE negociat de Boris Johnson îi va permite Regatului Unit să încheie "acorduri comerciale peste tot în lume, de care va beneficia întregul Regat Unit". 
Președintele american, care a promis de mai multe ori "un acord magnific" cu Londra după Brexit, știe că "Boris vrea să fie foarte atent la aceasta (n.r. - la perspectiva unui acord comercial)", apreciind că ar fi "ridicol" ca SUA să se trezească date la o parte. 


Abordat la telefon de eurofobul Nigel Farage, Trump s-a "invitat" în campania pentru alegerile anticipate din 12 decembrie din Regatul Unit. El a pledat pentru o alianță între Boris Johnson și liderul Partidului Brexit-ului, clasat în fruntea alegerilor europene din mai, cu peste 31% din voturi. "Mi-ar plăcea să vă văd împreună, cred că aceasta ar fi formidabil", a insistat Trump. 


Boris Johnson și partidul lui conservator au respins deja de mai multe ori perspectiva unei alianțe cu Partidul Brexit-ului. 
Președintele american a opinat, de asemenea, că liderul principalului partid de opoziție, laburistul Jeremy Corbyn, ar fi "foarte rău pentru țară". 


Reacționând pe Twitter, liderul laburiștilor l-a acuzat pe președintele american că "încearcă să se amestece în alegerile britanice, făcându-i campanie prietenului său Boris Johnson". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5445 secunde