Londra anunță progrese în negocierile cu UE privind serviciile financiare

216
Londra anunță progrese în negocierile cu UE privind serviciile financiare - londra-1541083117.jpg

Articole recomandate

Ministerul britanic pentru Brexit a anunțat, ieri dimineață, că se înregistrează progrese în negocierile cu UE privind serviciile financiare post-Brexit, după ce cotidianul The Times a relatat că Londra și UE au ajuns la o înțelegere care le-ar permite companiilor britanice de servicii financiare să aibă acces la piețele europene după ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres.

"S-a ajuns aproape de un acord care ar oferi centrului de servicii financiare din City acces la piețele UE după Brexit", a declarat un oficial britanic. "În timp ce înregistrăm progrese privind ajungerea la noi înțelegeri privind serviciile financiare, negocierile continuă și nimic nu este convenit decât atunci când totul este convenit", a subliniat Ministerul britanic pentru Brexit, într-o declarație.

Potrivit The Times, negociatorii britanici și europeni au ajuns la un acord asupra tuturor aspectelor unui viitor parteneriat în domeniul serviciilor financiare, precum și al schimbului de date, relatează ziarul britanic, citând surse guvernamentale.

Un acord privind serviciile financiare le-ar asigura companiilor britanice acces la piețele europene atât timp cât reglementările britanice din domeniu rămân în linii mari aliniate cu cele ale UE, scrie cotidianul britanic. Cu cinci luni rămase pentru a ajunge la un acord înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, liderii din domeniul afacerilor solicită certitudine asupra termenilor comerciali pe care ar urma să-i asigure acordul de divorț.

Londra a precizat, miercuri, că nu există o dată stabilită pentru încheierea discuțiilor privind Brexitul, după ce o scrisoare a ministrului pentru Brexit, Dominic Raab, sugera că un acord asupra termenilor plecării țării din blocul comunitar ar putea fi finalizat până la 21 noiembrie.

De la începerea negocierilor asupra ieșirii Regatului Unit din UE, începute în iunie 2017, serviciile financiare au constituit o chestiune importantă în discuții. Londra dorește un acord care să le permită companiilor britanice să continue să opereze în Europa, în special pentru a proteja rolul financiar al City-ului. Această opțiune a fost respinsă mult timp de către Bruxelles, dornic să mențină "indivizibilitatea" libertăților pieței unice, care includ libera circulație a serviciilor și capitalurilor, dar și libera circulație a persoanelor, căreia guvernul britanic dorește să îi pună capăt. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4215 secunde