Lider al mișcării ucrainene de extremă dreapta Pravi Sektor, ucis de poliție la Rivne

131
Lider al mișcării ucrainene de extremă dreapta Pravi Sektor, ucis de poliție la Rivne - lideralmiscariiucrainenedeextrem-1395740222.jpg

Articole recomandate

Un lider la nivel regional al mișcării ucrainene de extremă dreapta Pravi Sektor, Oleksandr Muziciko, a fost ucis într-un schimb de focuri cu polițiști care au venit să-l aresteze la Rivne, în vestul țării, a anunțat marți Ministerul de Interne.


Muziciko, alias Sașko Albul, liderul Pravi Sektor în Ucraina de Vest, a fost cel care a deschis focul în direcția polițiștilor, a declarat adjunctul ministrului de Interne Volodimir Evdokimov citat de agenția Interfax-Ukraine.


În urma schimbului de focuri, "el era încă în viață. Dar medici de la serviciile de urgență chemați la fața locului au constatat decesul acestuia", a declarat Evdokimov.


Potrivit agențiilor ruse RIA Novosti și Interfax, care citează autorități judiciare ruse, pe numele lui Muziciko era emis un manmdat internațional de căutare, lansat de Moscova, care-l acuză că a participat în 2000 la confruntări armate în Cecenia alături de separatiști islamiști și că este responsabil de uciderea a peste 20 de militari ruși.


Muziciko, un bărbat masiv, s-a făcut cunoscut după ce a postat pe YouTube două înregistrări video în care apare apostrofând Consiliul Municipal de la Rivne și lovind un procuror.


Mișcarea paramilitară ucraineană Pravi Sektor, care a fost foarte activă pe baricade în timpul mișcării de contestare de la Kiev, s-a transformat sâmbăta trecută într-un partid politic care include și alte formațiuni naționaliste. Liderul partidului, Dmitro Iaroș, intenționează să candideze în alegerile prezidențiale anticipate de la 25 mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde