La un pas de moarte! 22 de migranți au fost salvați, în Canalul Mânecii

de Cuget Liber Sâmbătă, 24 August 2019 82
Douăzeci și doi de migranți care încercau să ajungă în Marea Britanie la bordul unei ambarcațiuni au fost salvați sâmbătă noaptea în Canalul Mânecii, în dreptul orașului francez Dunkerque, transmite AFP.

Prefectura maritimă a Canalului Mânecii și Mării Nordului avertizase la miezul nopții de sâmbătă că o ''ambarcațiune semi-rigidă cu 22 de migranți'', printre care o femeie și un copil, se afla ''în dificultate la 3 - 5 kilometri'' în largul orașului Dunkerque.

O oră mai târziu, migranții au fost recuperați ''în siguranță'' și au fost duși la Dunkerque, unde au fost preluați de pompieri și de poliția de frontieră.

În noaptea de joi spre vineri, autoritățile franceze au salvat alți 24 de migranți, dintre care șapte minori, care încercau să traverseze Canalul Mânecii cu o ambarcațiune semi-rigidă.

Situația migranților care încearcă să traverseze Canalul Mânecii va fi abordată în zilele următoare de ministrul de interne britanic Priti Patel și omologul său francez Christophe Castaner. Aceste traversări sunt periculoase mai ales din cauza curenților puternici, a densității traficului maritim și a temperaturii scăzute a apei. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei