La Chișinău a fost votată o lege împotriva propagandei rusești

122
La Chișinău a fost votată o lege împotriva propagandei rusești - chis-1515856056.jpg

Articole recomandate

Moldova se apără de propaganda rusească printr-o lege care interzice difuzarea emisiunilor informativ - analitice și a celor militare din Federația Rusă. Experții nu sunt atât de siguri ca spațiul mediatic se va mai curăța. Rusia, spun ei, investește prea mult în propagandă, ca să se sperie acum de sancțiunile Republicii Moldova.


Se impunea o lege care să stăvilească valul de minciună ce vine din Federația Rusă prin piața media. Ținta este populația Republicii Moldova. Cel puțin, asta cred unii membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Ei spun că Legea Anti-propagandă ar trebui să facă ordine în presa din Republica Moldova.

Legea anti-propagandă interzice difuzarea și retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare din statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, adică Federația Rusă.

Unele interdicții sunt la graniță cu cenzura, spun unii experți, potrivit stiri.tvr.ro.

Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului crede că legea prevede limite, așa încât, prin securizarea spațiului informațional, să nu se ajungă la extrema cenzurii.

Și totuși, legea nu este perfectă, spun unii experți media. Posturile rusești care retransmit în Republica Moldova și care nu vor respecta legea vor fi sancționate cu amenzi de la 40 de mii de lei, până la 70 de mii. Când încălcările vor fi repetate, amenda va ajunge cel mult până la 100 de mii de lei. Mult prea puțin, spun experții, în condițiile în care statistica arată că Federația Rusă investește anual 5 miliarde de dolari în instituțiile media de propagandă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7947 secunde