LA ALȚII SE POATE! Polonia va acorda a 13-a pensie. Urmează a 14-a?

de Cuget Liber Miercuri, 26 Februarie 2020 144
Președintele polonez, conservatorul Andrzej Duda, care va candida în mai pentru un al doilea mandat, a promulgat marți legea privind acordarea celei de-a 13-a pensii și a promis-o și pe a 14-a, pentru a-și relansa campania, transmite Agerpres. Potrivit noii legi, cea de-a 13-a pensie, echivalentă cu valoarea pensiei minime, va fi primită în fiecare an, în luna aprilie.

Cu prilejul unei întâlniri cu alegătorii la Zyrardow (centru), Andrzej Duda a insistat pe importanța "unei juste distribuiri a bunurilor" ca fundament al societății și a promis să semneze în viitor un proiect legislativ, propus marți de guvern, privind acordarea celei de-a 14-a pensii în 2021 pentru anumite categorii de pensionari, lăsând însă incertă posibilitatea menținerii acestei măsuri după anul viitor.

De la preluarea puterii în 2015, conservatorii din partidul Lege și Justiție (PiS) au făcut din transferurile sociale un element important al politicii lor.

"Sper că va exista o a 14-a pensie și, cu ajutorul lui Dumnezeu, o a 15-a mai târziu, apoi vom reuși să creștem toate pensiile semnificativ", a mai declarat președintele la Zyrardow.

Conform unui sondaj dat publicității la mijlocul lunii februarie, Duda era cotat cu 50,3% din intențiile de vot, la mică distanță de candidata centristă de opoziție Malgorzata Kidawa-Blonska, creditată cu 49,7% dintre opțiuni. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Ieri, ora 15:18

Titlurile zilei