Kurz și Juncker spun că UE trebuie să contracareze China în Africa

250
Kurz și Juncker spun că UE trebuie  să contracareze China în Africa - kurz-1545144695.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană trebuie

să își dezvolte relațiile economice cu țările din Africa și să prindă

din urmă eforturile Chinei

pe acest continent, au transmis lideri europeni la o conferință

privind investițiile în tehnologie între UE și Uniunea Africană

la Viena, relatează agenția DPA, consultată de Agerpres.

"Nu trebuie să predăm Chinei continentul african", a spus cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cărui țară deține președinția semestrială a Consiliului UE.

Deși asigură mai mult de jumătate din ajutorul global pentru dezvoltare, blocul comunitar a rămas în urmă la investițiile pe piața liberă în țările emergente, a afirmat Kurz.

Conform statisticilor UE, blocul comunitar este al treilea partener comercial al Africii, după China și Japonia.

Întrebat de un jurnalist dacă nu cumva UE descoperă prea târziu oportunitățile de afaceri din Africa, în comparație cu China, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a răspuns: "Da, dar noi o facem mai bine".

Țările din Africa și din UE nu ar trebui doar să vorbească despre ajutor și migrație, ci ar trebui să încerce să ajungă și la un "parteneriat de pe poziții egale", a spus Juncker.

"Mai bine mai târziu decât niciodată", a spus ministrul namibian al informațiilor și comunicațiilor, Stanley Simataa, despre încercările UE de a prinde din urmă China. "Între Africa și Europa există și o istorie comună", deși aceasta include și capitole întunecate, a declarat el presei.

Întâlnirea între peste 50 de înalți oficiali guvernamentali din Uniunea Europeană și Uniunea Africană are loc la jumătate de an după ce liderii din UE au convenit la un summit că pentru combaterea migrației este nevoie de schimbări sociale și economice semnificative în țările africane.

Conferința, care se concentrează pe investițiile în tehnologia digitală, este găzduită de cancelarul austriac Sebastian Kurz și de președintele Rwandei, Paul Kagame, care este liderul Uniunii Africane.

Aproximativ 800 de companii, printre care și start-up-uri africane, sunt reprezentate la conferință. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.476 secunde