Președintele parlamentului moldovean, Andrian Candu:

"Kremlinul destabilizează situația din Republica Moldova"

200

Articole recomandate

Federația Rusă se implică sistematic în afacerile interne ale Republicii Moldova, iar pentru destabilizarea situației recurge la atacuri cibernetice, dar și la furnizarea de sprijin financiar partidelor proruse din republică, a afirmat președintele parlamentului moldovean, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni televizate în SUA, unde întreprinde o vizită de lucru, informează Ziarul Național din Chișinău.

Potrivit acestuia, implicarea Moscovei în treburile interne ale Republicii Moldova și ale Ucrainei este tot mai evidentă, mai ales că în cele două state urmează să aibă loc alegeri la începutul anului viitor.

"Una dintre armele Rusiei este mass-media. Prin intermediul mass-media, Moscova face propagandă. O altă metodă folosită este energia. Republica Moldova este un stat care depinde în totalitate de gazele rusești. De asemenea, Moscova se implică și în regiunea care nu este controlată de guvernul de la Chișinău. Mă refer la regiunea transnistreană, un teritoriu ocupat unde staționează trupe rusești", a enumerat oficialul de la Chișinău.

Oficialul moldovean a mai adăugat că și SUA trebuie să rămână cât mai implicate în regiune. "Dacă este să vorbim despre sprijinul pe care îl așteptăm din partea SUA, vrem să fie creată o nouă infrastructură energetică și să găsim soluții pentru a face față amenințărilor hibride", a subliniat președintele parlamentului moldovean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7621 secunde