Kremlinul avertizează împotriva oricărei acțiuni care ar putea destabiliza Siria

152
Kremlinul avertizează împotriva oricărei acțiuni care ar putea destabiliza Siria - kremlinul-1523454378.jpg

Articole recomandate

Kremlinul a avertizat, ieri, împotriva oricărei acțiuni în Siria care ar putea destabiliza situația deja fragilă din regiune, după amenințările cu lovituri ale Occidentului împotriva regimului de la Damasc, acuzat că este responsabil de un presupus atac chimic comis sâmbăta trecută, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Noi încă sperăm că toate părțile vor evita orice act care în realitate nu ar fi în niciun caz justificat și care ar putea destabiliza situația, deja fragilă, în regiune", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, apreciind situația actuală ca fiind "foarte tensionată".

Kremlinul a declarat totodată că acuzațiile potrivit cărora forțele guvernamentale siriene au efectuat atacul cu arme chimice de săptămâna trecută nu se bazează pe fapte reale și a afirmat că dorește o anchetă obiectivă și imparțială asupra incidentului, înainte de a se emite judecăți.

Întrebat cu privire la afirmațiile ambasadorului rus în Liban, care a declarat anterior că toate rachetele americane lansate spre Siria vor fi doborâte și vor fi vizate și siturile de unde au fost lansate, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că nu dorește să facă vreun comentariu.

Occidentul, inclusiv SUA, a făcut să planeze amenințarea unei riposte militare iminente împotriva regimului Bashar al-Assad după un presupus atac chimic în bastionul rebel din Douma, în apropiere de Damasc, atac imputat regimului, care însă neagă orice responsabilitate.

Rusia, un aliat ferm al regimului sirian, dezminte de asemenea utilizarea de arme chimice de către Damasc și a avertizat împotriva loviturilor care ar putea avea "grave consecințe".

"Acest presupus atac chimic este mai mult o înșelăciune și o provocare", a denunțat și purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova. "Damascul nu are niciun motiv să utilizeze arme chimice și nu există probe privind utilizarea acestora de către Damasc. Ceea ce se întâmplă este o înșelăciune de o amploare mondială. Nimeni nu se obosește cu dovezi, fapte. Toată lumea a luat deja o decizie bazată pe un obiectiv deja cunoscut: eliminarea lui Al-Assad", a acuzat Zaharova.

De la începutul crizei, Moscova și regimul sirian nu încetează să acuze Washingtonul și puterile occidentale că încearcă să găsească un pretext pentru a efectua lovituri împotriva Siriei.

La mijlocul lunii martie, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, afirmase că rebelii sirieni pregătesc "provocări cu recurgerea la arme chimice, în special în Ghouta orientală". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6242 secunde