Kremlin: Estul separatist al Ucrainei trebuie să primească un statut special

de Cuget Liber Miercuri, 13 Noiembrie 2019 163
Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin au convenit, luni, că Ucraina trebuie să acorde prin lege un statut special regiunii separatiste proruse Donbas, a anunțat Kremlinul, potrivit agenției Reuters. 


Anunțul vine după o convorbire telefonice avută de cei doi lideri. Președinția rusă nu a oferit deocamdată mai multe detalii despre discuția dintre Merkel și Putin asupra viitorului regiunii Donbas, însă o înțelegere cu privire la statutul acesteia ar putea fi un pas înainte pentru stabilirea unui nou summit cvadripartit în formatul Normandia (Franța, Germania, Ucraina și Rusia) care să pună capăt celor cinci ani de conflict armat în estul separatist al Ucrainei. 


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, luna trecută, că Kievul este de acord cu acordarea unui statut special pentru Donbas și cu desfășurarea de alegeri în această regiune, declarație urmată de manifestații împotriva sa cu acuzații că cedează presiunii Moscovei. Zelenski a nuanțat apoi, afirmând că alegerile nu se pot desfășura sub amenințarea armelor și că trebuie să se desfășoare conform legislației ucrainene.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei