Kim Jong Un, dispus în continuare să se întâlnească cu Trump

72
Kim Jong Un, dispus în continuare să se întâlnească cu Trump - kimjongun-1527400267.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat "voința neabătută" de a se întâlni cu președintele SUA, Donald Trump, pe 12 iunie, a anunțat agenția oficială de presă de la Phenian, KCNA, preluată de Reuters. 


Kim și-a făcut cunoscută poziția sâmbătă, în cursul unei întâlniri neanunțate public în prealabil cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in, arată sursa citată. 


Cu aceeași ocazie, cei doi conducători coreeni au convenit să se întâlnească din nou pe 1 iunie, informează KCNA. Primul summit inter-coreean a avut loc pe 27 aprilie, la Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două Corei; dialogul de sâmbătă s-a desfășurat în același loc. 


Joi, Trump îi comunicase printr-o scrisoare liderului de la Phenian că summitul americano-nord-coreean din Singapore nu va mai avea loc; ulterior, el a revenit asupra acestei poziții și a declarat că întâlnirea istorică este totuși posibilă pe 12 iunie. Sâmbătă, Casa Albă a anunțat că o echipă de la Washington se va deplasa în Singapore cu scopul de a face pregătirile necesare pentru orice eventualitate. 


Sursă: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6882 secunde