Kim Jong-un cere armatei să fie pregătită de război "la orice oră"

85
Kim Jong-un cere armatei să fie pregătită de război

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat armatei să fie pregătită pentru război, după ce joi, 20 august, între țara sa și Coreea de Sud a exista un schimb de focuri.

Potrivit agenției KCNA, citată de BBC News, în timpul unei reuniuni de urgență cu comisia militară, Jong-un a declarat "semi-stare de război", aminințând că vor exista repercusiuni serioase dacă Seulul nu va înceta atacurile de la frontieră.

De asemenea, el a cerut ca trupele "să fie pregătite complet pentru orice operațiune militară, la orice oră".

Armata sud-coreeană a ripostat joi cu zeci de obuze, după ce Coreea de Nord a tras un singur foc de artilerie în direcția unei localități sud-coreene de la frontieră, Yeoncheon.

Circa 80 de persoane din localitatea în care a căzut obuzul nord-coreean au fost evacuate în buncăre subterane, iar autoritățile au îndemnat și alți locuitori să părăsească zona, potrivit Realitatea.net.

Pe de altă parte, Coreea de Nord a amenințat anterior că va ataca difuzoarele sud-coreene care difuzează, pentru prima dată după 11 ani, mesaje de propagandă împotriva Phenianului peste linia de demarcație.

Phenianul și-a pornit, la rândul său, difuzoarele dinspre Coreea de Sud.

Totul a început după ce Seulul a acuzat Phenianul că a plasat mine de teren de partea sud-coreeană a Zonei Demilitarizate, care au rănit grav doi militari sud-coreeni săptămâna trecută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1918 secunde