Kim Jong-un afirmă că a testat o armă de "înaltă tehnologie"

108
Kim Jong-un afirmă că a testat o armă de

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme "de înaltă tehnologie", transmite vineri AFP, citând agenția sud-coreeană Yonhap care preia la rândul său o informație difuzată de presa oficială de la Phenian, transmite Agerpres.


"Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice de înaltă tehnologie la Academia Națională de Apărare", relevă sursa menționată.

Testul a fost încununat de succes, dar natura armei testate nu a fost specificată.

Această armă, care a fost dezvoltată într-o perioadă lungă de timp, "contribuie la construcția unei apărări invulnerabile pentru țara noastră și întărește puterea de luptă a armatei poporului nostru", arată media nord-coreeană.

Președintele american Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit în iunie în cadrul unui summit istoric în Singapore, care a condus la un acord de dezarmare nucleară ai cărui termeni au rămas vagi, notează AFP.

După acest summit, Coreea de Nord s-a abținut de la efectuarea unor noi teste balistice sau nucleare, a dezmembrat un sit de testare a rachetelor și a promis, dacă SUA acceptă să facă unele concesii, să destructureze principalul său complex nuclear.

Dar progresele au fost lente, iar cele două țări se acuză reciproc că nu și-au ținut cuvântul. Donald Trump a spus că așteaptă o a doua întâlnire cu Kim Jong Un la începutul anului viitor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8345 secunde