Kievul condamnă decizia Rusiei de a distribui pașapoarte în estul Ucrainei

85
Kievul condamnă decizia Rusiei de a distribui pașapoarte  în estul Ucrainei - kievul-1563454174.jpg

Articole recomandate

Ucraina a condamnat, ieri, decizia Rusiei de a facilita acordarea cetățeniei ruse tuturor locuitorilor din regiunile Donețk și Lugansk (estul Ucrainei), chiar și celor din zonele care se află sub jurisdicția Kievului, calificând acest demers drept o provocare de natură să torpileze eforturile de a se ajunge la pace în estul țării, informează EFE.

"Aceste acțiuni ale Rusiei constituie o ingerință deschisă în afacerile interne ale Ucrainei și o gravă amenințare la adresa securității întregului continent european", denunță Ministerul de Externe ucrainean într-un comunicat.

Diplomația Kievului a reacționat astfel la decretul semnat, miercuri, de către președintele rus Vladimir Putin, prin care Moscova facilitează acordarea cetățeniei ruse tuturor locuitorilor regiunilor Donețk și Lugansk care probează că au avut reședința permanentă acolo până la izbucnirea conflictului din Donbas, în aprilie 2014.

În luna aprilie, Vladimir Putin a semnat un decret pentru a facilita "din motive umanitare" acordarea cetățeniei ruse locuitorilor autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4577 secunde