Justiția turcă cere închisoare pe viață pentru doi jurnaliști din opoziție

164
Justiția turcă cere închisoare pe viață pentru doi jurnaliști din opoziție - justitiaturca-1453987737.jpg

Articole recomandate

Justiția turcă a cerut condamnarea la închisoare pe viață împotriva a doi jurnaliști din opoziție, aflați în colimatorul președintelui Recep Tayyip Erdogan pentru un articol în care acuză regimul că ar fi livrat arme islamiștilor sirieni, potrivit AFP, consultată de Agerpres.

După două luni de la arestarea lor și în pofida protestelor pe care ea a suscitat-o, un procuror din Istanbul a înăsprit acuzațiile împotriva lui Can Dundar, redactor șef al publicației Cumhuriyet, și a lui Erdem Gul, șef de secție al acestui cotidian din Ankara.

Urmăriți penal deja pentru spionaj și divulgare de secrete de stat, cei doi ziariști sunt acuzați în prezent și de tentativă de lovitură de stat și de asistență acordată unei organizații teroriste, a relatat agenția de presă Dogan.

Parchetul celui mai mare oraș din Turcia a cerut, în consecință, împotriva lor o pedeapsă agravată de închisoare pe viață, sancțiunea cea mai grea prevăzută de codul penal turc, printr-un rechizitoriu de 473 de pagini.

Can Dundar și Erdem Gul au fost încarcerați și inculpați pentru că au difuzat fotografii și o înregistrare video a interceptării, în ianuarie 2014, la frontiera siriană, a unor camioane aparținând serviciilor secrete turce (MIT), care transportau arme. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde