Cel mai mare proces după dezastrul de la Fukushima

Justiția obligă guvernul și Tepco la despăgubiri

168
Justiția obligă guvernul și Tepco la despăgubiri - justitiajpeg-1507645050.jpg

Articole recomandate

Un tribunal districtual din prefectura Fukushima a decis, ieri, că guvernul japonez și compania Tokyo Electric Power (Tepco) trebuie să plătească despăgubiri în urma dezastrului nuclear produs în regiune în martie 2011, după un cutremur de 9 grade pe scara Richter urmat de tsunami, relatează agenția Kyodo.

Un grup de circa 3.800 de reclamanți, cel mai numeros din cele în jur de 30 de procese similare, a cerut despăgubiri din partea Tepco și a guvernului japonez în urma dezastrului nuclear produs la centrala Fukushima Daiichi.

Decizia tribunalului din Fukushima este cea de-a treia dictată împotriva Tepco, după cele ale instanțelor din districtele Maebashi, în martie, și Chiba, în septembrie. Din cele trei, numai tribunalul din Chiba a respins plângerea înaintată împotriva guvernului.

Dacă reclamanții din primele două procese au fost persoane evacuate, peste 80% din cei din procesul de la Fukushima nu și-au părăsit locuințele după accidentul nuclear.

Reclamanții au susținut că guvernul trebuie făcut responsabil pentru că ar fi putut să prevadă producerea tsunamiului, pe baza unei evaluări din 2002, și să oblige Tepco la luarea de măsuri preventive. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2486 secunde