Juncker le cere statelor Uniunii Europene să vorbească pe o singură voce

266
Juncker le cere statelor Uniunii Europene să vorbească pe o singură voce - juncker-1538744509.jpg

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut apel, vineri, la statele membre să renunțe la regulile privind unanimitatea în Consiliu și să ia mai multe decizii cu majoritate calificată pentru a întări rolul blocului comunitar în lume, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.

"Ne-am încuiat singuri în camera întunecată a unanimității", a spus Jean-Claude Juncker într-un discurs susținut în parlamentul austriac, la Viena.

Juncker a mai spus în cadrul discursului că statele din Balcanii de Vest trebuie să facă mai multe progrese înainte de a adera la UE și că nu par să aibă șanse să se alăture blocului comunitar înainte de 2025.

De asemenea, șeful executivului UE a anunțat că, la fel ca și până acum, Comisia Europeană va continua să respecte acordul nuclear cu Iranul și că în prezent este angajată în discuții intensive cu americanii pe această temă.

"Sunt concentrat pe un acord privind Brexitul, o ieșire fără acord ar fi devastatoare", a mai declarat Juncker.

v v v

Vicepremierul italian Matteo Salvini a acuzat, vineri, conducerea Comisiei Europene că distruge Europa și a afirmat că speră că alegerile europarlamentare de anul viitor vor schimba peisajul politic al Uniunii Europene.

"Oameni ca Jean-Claude Juncker și Pierre Moscovici (n.r. - comisarul european pentru afaceri economice) au ruinat Europa și țara noastră", le-a spus Salvini ziariștilor la Roma. "Încercăm să schimbăm Europa din interior și sperăm că alegerile europene din mai 2019 ne vor da o șansă. Dacă nu se va întâmpla asta, lucrurile vor fi foarte dificile", a adăugat Salvini. 

v v v

Parlamentul European (PE) a cerut printr-o rezoluție statelor Uniunii Europene să înceteze orice vânzări de arme către părțile implicate în războiul din Yemen, inclusiv către Arabia Saudită, care conduce coaliția militară arabă ce-l susține pe președintele yemenit Abd-Rabbu Mansour Hadi, alungat din capitala Sanaa în 2015 de trupele etnicilor houthi susținuți de Iran, relatează agenția EFE.

În rezoluția adoptată, PE solicită părților angajate în conflictul yemenit să oprească luptele și tuturor statelor UE să retragă acestor părți sprijinul politic, militar și financiar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde