Jens Stoltenberg respinge punerea sub semnul întrebării a viitorului și unității NATO

200
Jens Stoltenberg respinge punerea sub semnul întrebării a viitorului și unității NATO - jens-1573855321.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins joi, la Washington, temerile referitoare la viitorul și unitatea Alianței Nord-Atlantice, exprimate în urmă cu o săptămână de către președintele francez Emmanuel Macron, relatează Xinhua. 


"NATO este solidă și a implementat cea mai mare consolidare a apărării colective de la încheierea Războiului Rece. NATO este mai puternică și mai agilă decât ceea ce am avut pentru mulți, mulți ani", a afirmat Stoltenberg, după o întrevedere la Casa Albă cu președintele SUA, Donald Trump. 


Potrivit unui comunicat al NATO, în timpul întâlnirii, Stoltenberg a evidențiat că aliații europeni și Canada își sporesc investițiile în apărare, care s-au suplimentat cu peste 100 de miliarde de dolari în ultimii ani. 


De asemenea, Stoltenberg a remarcat rolul important al NATO în combaterea terorismului internațional, inclusiv prin misiunile de pregătire a forțelor de securitate din Afganistan și Irak, și l-a felicitat pe Donald Trump pentru recenta operațiune americană împotriva liderului grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.728 secunde