Japonia va cumpăra o insulă pentru antrenamentele militarilor americani

de Cuget Liber Marţi, 03 Decembrie 2019 321
Japonia a anunțat, ieri, că va cumpăra o insulă nelocuită în larg, în partea de sud-vest, la prețul de 132 de milioane de euro, pentru a instala un centru de antrenament pentru armata americană, relatează AFP. 


Tokio și Washington au căzut de acord, în 2011, pentru a muta acest centru de formare de piloți pentru avioane de vânătoare americane în insula Mageshima, situată la circa 30 de kilometri de marea insulă sudică Kyushu. 


Vineri, a fost încheiat un acord pentru achiziționarea insulei Mageshima, „după discuții între Ministerul Apărării și dezvoltatorul imobiliar care deține cea mai mare parte din insulă”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga. 
Operațiunile de antrenament aerian american se desfășoară în prezent pe insula Iwo Jima, la circa 1.200 km sud de Tokio. 
Washingtonul a cerut mutarea, invocând că Iwo Jima, locul unde s-a desfășurat o luptă-cheie în Al Doilea Război Mondial, este prea departe de baza militară americană de la Iwakuni (vest), unde sunt staționate avioanele de vânătoare. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei