Japonia anunță un buget record pentru apărare

de Cuget Liber Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 187
Bugetul apărării Japoniei va crește în noul an fiscal și va atinge cifra record de 47 miliarde de dolari, în condițiile în care Tokyo dorește să-și întărească apărarea antirachete și să desfășoare avioane invizibile pentru a face față Chinei, relatează France Presse.

Aceste previziuni pentru apărare figurează în bugetul național de 912 miliarde de dolari pentru anul fiscal ce începe în aprilie 2019, aprobat de cabinetul prim-ministrului Shinzo Abe.

Guvernul a decis să cheltuiască 5.260 miliarde de yeni (47 miliarde de dolari) pentru apărare, al cincilea record consecutiv, au anunțat responsabili ai apărării.

Aceste sume vor acoperi mai ales costul introducerii sistemului american de interceptare a rachetelor Aegis, în versiunea sa pentru uscat, au declarat acești responsabili.

Bugetul acoperă de asemenea achiziționarea a șase avioane invizibile de vânătoare americane F-35A, iar o altă parte va fi consacrată primelor portavioane japoneze de după Al Doilea Război Mondial.

Acest buget corespunde părții inițiale a noului plan de apărare de cinci ani anunțat marți și care este cel mai recent dintre măsurile luate sub conducerea prim-ministrului Abe pentru consolidarea apărării Japoniei. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei