Italia și-a redeschis granițele pentru turiștii europeni. Spania așteaptă sfârșitul lunii

875
Italia și-a redeschis granițele pentru turiștii europeni. Spania așteaptă sfârșitul lunii - corona800x450-1591193022.jpg

Articole recomandate

Italia și-a redeschis miercuri granițele pentru turiștii europeni, după o lungă perioadă de izolare. În Spania, deschiderea frontierelor ar urma să aibă loc spre finalul iunie., informează Digi24.


După o lună de ridicare graduală a restricțiilor, Italia și-a redeschis miercuri și frontierele pentru turiștii europeni, un nou pas spre normalizare și relansare a turismului înainte de sezonul estival.


"Țara revine la viață", a concluzionat ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, în condițiile în care au fost reluate zborurile internaționale pe aeroporturile din trei mari orașe: Roma, Milano și Napoli.


Tot miercuri au fost reluate deplasările libere între cele 20 de regiuni ale Italiei, de la nord și până în sudul peninsulei, o măsură așteptată cu nerăbdare de italieni.


Magazinele, cafenelele și restaurantele au fost redeschise, precum și majoritatea monumentelor și site-urilor turistice: Basilica Sfântul Petru, Colosseumul din Roma, ruinele din Pompei, turnul din Pisa, catedralele din Milano și Florența, muzeele din Vatican etc. 


În timp ce pandemia de coronavirus pare a fi ținută sub control, Italia trebuie să facă față, în prezent, celei mai grave recesiuni de după cel de-al doilea război mondial și are nevoie disperată de revenirea turiștilor, având în vedere că sectorul turismului este responsabil pentru 13% din Produsul Intern Brut.


Turiștii străini ar putea veni în Spania din 21 iunie


Spania lucrează la un plan ce prevede deschiderea graduală a granițelor sale pentru vizitatorii din țările considerate mai sigure în lupta împotriva coronavirusului, posibil începând din 21 iunie, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Turismului, informează Agerpres, care citează Reuters.


Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut. Conform datelor oficiale, numărul vizitatorilor internaționali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane - al șaptelea an consecutiv de creștere a numărului de turiști.


Guvernul premierului Pedro Sanchez ar urma să ridice din 21 iunie starea de urgență pe teritoriul țării, ceea ce înseamnă că spaniolii vor putea călători din nou, pe fondul reducerii epidemiei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului a precizat că este posibil ca unii turiști străini să înceapă să sosească în Spania din 21 iunie sau din 22 iunie.


Una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, Spania a înregistrat până acum 240.000 de contaminări și 27.000 de decese. Cu toate acestea, cifrele se îmbunătățesc treptat, iar marți a fost a doua zi consecutiv când în Spania nu s-a înregistrat niciun deces de COVID-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7566 secunde