Premierul Giuseppe Conte:

"Italia respinge proiectul de buget multianual al UE"

176

Articole recomandate

Premierul italian Giuseppe Conte a respins, ieri, cu o zi înaintea summitului crucial dedicat viitorului buget european, propunerea prezentată săptămâna trecută de președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite DPA.

Guvernul italian nu va aproba proiectul viitorului cadru financiar pentru 2021-2027, a declarat premierul Conte într-un discurs în Senatul de la Roma.

Deși a constatat unele îmbunătățiri față de versiunile anterioare, el a insistat că "proiectul președintelui Michel este încă insuficient pentru a atinge țintele stabilite în agenda strategică de către liderii UE și programul președintelui Comisiei Europene".

În consecință, șeful guvernului italian a prognozat că "este probabil că summitul de mâine va fi complex și dificil".

Conte a mai afirmat că proiectul de buget nu va răspunde nici vechilor și nici noilor provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană, dând exemplul politicii agricole comune și al unui fond social destinat creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

Alte teme de dezacord vor fi un fond pentru inovație în UE, precum și aspecte ale finanțării apărării europene, a anticipat Giuseppe Conte. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.563 secunde