Italia nu îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte al Venezuelei

259
Italia nu îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte al Venezuelei - italia-1549044999.jpg

Articole recomandate

Italia nu îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte al Venezuelei, întrucât guvernul de la Roma se opune ingerinței în afacerile interne ale oricărei țări, a declarat subsecretarul de stat din MAE italian Manilo Di Stefano, citat de agenția EFE. 


"Italia nu îl recunoaște pe Guaido, pentru că suntem total împotrivă ca o țară sau un grup de țări să poată determina politica internă a unei țări. Este vorba despre principiul neingerinței și este recunoscut de ONU", a punctat responsabilul italian într-o declarație dată la postul de televiziune Tv2000. 


El a explicat astfel abținerea eurodeputaților italieni membri ai partidelor ce formează coaliția de guvernare de la Roma, Liga și Mișcarea 5 Stele (M5S), la votul rezoluției din Parlamentul European, prin care acest for l-a recunoscut, joi, pe opozantul Juan Guaido drept președinte interimar legitim al Venezuelei și le-a cerut tuturor țărilor UE să facă același lucru.

Subsecretarul de stat din MAE italian, membru al partidului M5S, a mai argumentat că prioritatea acum ar trebui să fie evitarea unui război în Venezuela.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0698 secunde