Italia își închide porturile pentru navele cu migranți

339
Italia își închide porturile pentru navele cu migranți - italia-1586370186.jpg

Articole recomandate

Porturile italiene nu pot fi considerate sigure din cauza epidemiei de Covid-19 și nu vor permite navelor care au salvat migranți să acosteze, a decretat guvernul de la Roma, citat de AFP.



Decizia a fost luată marți seara târziu, după ce o navă operată de organizația neguvernamentală germană Sea-Eye a salvat 150 de persoane în largul coastelor Libiei și s-a îndreptat spre Italia.


"Pe întreaga durată a stării sanitare de urgență la nivel național, pe fondul propagării Covid-19, porturile italiene nu pot garanta condițiile necesare pentru ca ele să fie catalogate și definite ca locuri sigure", menționează ordinul guvernului italian.
Situația de urgență națională urmează să expire în Italia la 13 aprilie, dar termenul ar putea fi prelungit.



Ordinul emis marți a fost semnat de miniștrii de interne și transporturilor, precum și de ministrul sănătății, Roberto Speranza, care provine dintr-un partid de stânga ce a susținut întotdeauna campaniile pentru protecția migranților și operațiunile caritabile.
După o relativă acalmie în ceea ce privește sosirile de migranți din Africa, cifrele au început să crească din nou în primele două luni ale anului pentru a scădea brusc în luna martie, când Italia a fost lovită puternic de epidemia de Covid-19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.374 secunde