Italia: Coaliția de dreapta conduce în sondaje

131
Italia: Coaliția de dreapta conduce  în sondaje - italiasilvioberlusconi-1519219423.jpg

Articole recomandate

Coaliția de dreapta din Italia conduce în sondajele de opinie cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor legislative, dar rezultatul scrutinului este dificil de prognozat și ar putea conduce la un Parlament fără o majoritate stabilă, comentează agenția France Presse.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie disponibile, coaliția formată din Forza Italia (partidul de dreapta al fostului premier Silvio Berlusconi) și două formațiuni de extremă-dreapta - Liga Nordului și Frații Italiei - reunește 37%-38% din intențiile de vot.

Această coaliție "este la zero virgulă ceva de 40% din sufragii și, cu această lege electorală, 40% semnifică posibilitatea de a avea majoritatea", a dat asigurări Silvio Berlusconi.

Coaliția condusă de Berlusconi devansează partidul populist Mișcarea 5 Stele (M5S), creditat cu 28% din intențiile de vot, și coaliția condusă de Partidul Democrat (centru-stânga, aflat la guvernare), care ar obține între 26% și 27% din sufragii.

La finalul lunii ianuarie, Silvio Berlusconi a declarat că viitorul prim-ministru al Italiei ar trebui să fie Antonio Tajani, actualul președinte al Parlamentului European.

"Antonio Tajani ar fi o alegere foarte frumoasă pentru funcția de prim-ministru", a scris Silvio Berlusconi pe Twitter, unde a postat un interviu acordat RTL. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4181 secunde