Italia cere respect din partea celorlalte state europene. Răbdarea noastră are limite!

337
Italia cere respect din partea celorlalte state europene. Răbdarea noastră are limite! - obiectiveturisticeitalia-1590852978.jpg

Articole recomandate

Italia cere respect din partea celorlalte state europene în ce privește viitoarea redeschidere a frontierelor, transmite ministrul de externe Luigi Di Maio, informează agențiile de presă străine, conform Digi24. El transmite că Italia este pregătită să primească turiști.


"Am auzit vorbindu-se mult despre Italia în aceste zile. Nu este momentul să polemizăm, dar țin să precizez un lucru: pretindem respect. Dacă cineva își imaginează că ne poate trata ca pe un lazaret, atunci să știți că nu vom rămâne fără reacție", a scris Di Maio pe Facebook.


Roma pledează pentru o reluare coordonată a deplasărilor în Europa din 15 iunie, ceea ce ar marca o repornire la scară continentală a turismului, un sector-cheie pentru economia italiană, acum îngenuncheată.


Câteva state vecine - în special Austria și Elveția - refuză însă o redeschidere a frontierelor lor terestre cu Italia la acea dată, provocând nemulțumire la Roma, care vede în acest refuz o modalitate ocolită de a împiedica venirea turiștilor în Peninsulă.


"Italia este în continuare o țară roșie, chiar dacă situația s-a ameliorat deja în anumite regiuni", a declarat în această săptămână ministrul austriac al sănătății, Rudolf Anschober (Verzii).


În chestiunea redeschiderii frontierelor, "avem nevoie de un răspuns european pentru că, dacă acționăm în mod diferit și dezordonat, spiritul UE este pierdut. Și Europa se prăbușește", este de părere Di Maio.


"Răbdarea noastră are limite. Înțeleg concurența între diferitele state, ea este legitimă, cu condiția să fie sănătoasă și echitabilă", a subliniat el, lăudând "frumusețea unică, minunile și plajele unice" ale țării sale.


Șeful diplomației italiene a mai anunțat că se va deplasa în Germania pe 5 iunie, în Slovenia pe 6 iunie și în Grecia pe 9 iunie, pentru discuții cu omologii săi. "Le voi explica colegilor mei că Italia este pregătită să primească turiști străini din 15 iunie și că vom acționa cu maximă transparență", a arătat el.


"Situația internă, toate datele despre contagieri, vor fi în continuare publice. Le voi explica că nu acceptăm liste negre și că nu avem nimic de ascuns, dimpotrivă. Noi am acționat întotdeauna în mod responsabil și transparent și vom continua să o facem", a mai dat asigurări Di Maio.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7153 secunde