Italia: Berlusconi a fost reabilitat și poate participa la alegeri

151
Italia: Berlusconi a fost reabilitat și poate participa la alegeri - italiaberlusconi-1526217292.jpg

Articole recomandate

Fostul șef de guvern italian Silvio Berlusconi, condamnat în august 2013 la o pedeapsă de ineligibilitate pentru fraudă fiscală, poate participa, din nou, la alegeri după o decizie de reabilitare emisă de tribunalul din Milano, relatează cotidianul Il Corriere della Sera, citat de AFP.


Tribunalul din Milano a decis reabilitarea lui Berlusconi, care șterge toate efectele condamnării sale pentru fraudă fiscală în 2013, scrie publicația, a cărei informație este preluată de media italiene în ansamblu.


Miliardarul, în vârstă de 81 de ani, ar fi trebuit să aștepte în mod normal până în 2019 pentru a fi autorizat să se prezinte în fața electoratului, precizează ziarul, adăugând că decizia a venit vineri, cu o lună mai înainte decât data prevăzută. Din cauza condamnării sale, Berlusconi nu a putut fi candidat pentru partidul său, ceea ce va fi posibil acum în caz de noi alegeri. Potrivit Corriere della Sera, ordonanța tribunalului din Milano este efectivă imediat, ceea ce înseamnă că Berlusconi este oficial reabilitat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3977 secunde