Israelul salută decizia britanică de a interzice total Hezbollahul

225
Israelul salută decizia britanică de a interzice total Hezbollahul - israelul-1551201854.jpg

Articole recomandate

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Israel Katz, a salutat decizia guvernului britanic de a considera mișcarea șiită libaneză Hezbollah în totalitate ca o organizație teroristă și nu numai aripa sa militară, relatează France Presse. 
Responsabilii israelieni au cerut Națiunilor Unite și Uniunii Europene să le urmeze exemplul. 


"Aș dori să felicit guvernul britanic pentru decizia sa de a declara Hezbollahul în totalitate o organizație teroristă", a declarat Katz pe Twitter. "Când mă voi întâlni cu secretarul general al ONU la New York, săptămâna viitoare, voi sublinia necesitatea ca instituțiile ONU să adopte o rezoluție similară", a adăugat el. 


Ministrul de Interne britanic Sajid Javid a anunțat într-un comunicat că, având în vedere acțiunile destabilizatoare - potrivit Londrei - ale Hezbollahului în Orientul Mijlociu, Regatul Unit "nu mai poate face distincția între aripa militară, deja interzisă, și partidul politic" Hezbollah. 


"Din acest motiv, am luat decizia de a interzice grupul în totalitate", a adăugat el. 
Hezbollahul este aliatul Iranului și, la fel ca acesta, unul dintre marii inamici ai Israelului. Israelul declară că a bombardat sute de ținte Hezbollah, dar și ale Iranului în Siria vecină în ultimii ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3815 secunde