Israelul retrage toate măsurile de securitate suplimentare de la Esplanada Moscheilor

153
Israelul retrage  toate măsurile  de securitate suplimentare  de la Esplanada Moscheilor - israel-1501161527.jpg

Articole recomandate

Poliția israeliană a anunțat că a retras, în noaptea de miercuri spre joi, măsurile de securitate suplimentare rămase în vigoare după retragerea dispozitivelor detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, transmite AFP.

"Poliția a revenit la măsurile de securitate aflate în vigoare înaintea atacului terorist din 14 iulie, de pe Esplanada Moscheilor", a anunțat un purtător de cuvânt al poliției israeliene.

Guvernul israelian a retras, marți, detectoarele de metale, pe care le instalase după uciderea a doi polițiști într-un atac armat comis de trei arabi israelieni, dar a menținut alte măsuri, precum camere de filmat cu circuit închis și porți metalice joase care i-au împiedicat pe musulmani să acceadă la Esplanada Moscheilor, în special pentru rugăciunea de vineri.

Ca reacție la măsurile de securitate suplimentare adoptate de autoritățile israeliene, au fost organizate mai multe manifestații de protest, în cursul cărora au izbucnit ciocniri în mai multe rânduri între palestinieni și forțele de securitate israeliene. Cinci palestinieni au fost uciși. Trei israelieni au fost de asemenea omorâți în aceeași perioadă de un palestinian, într-o colonie israeliană din Cisiordania ocupată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.599 secunde