Israel: Zeci de mii de oameni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupției

168
Israel: Zeci de mii de oameni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupției - israel-1512304303.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de manifestanți au participat, ieri, la Tel Aviv, la "Marșul Rușinii", un protest îndreptat împotriva corupției și a aprobării, într-o primă formă, a unei propuneri de lege care l-ar putea proteja pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu în investigațiile în care este suspect, transmite EFE.

Participanții s-au adunat pe bulevardul Rothschild, de unde au mers până la piața Habima, scandând contra lui Netanyahu și a corupției guvernului.

Conform estimărilor televiziunii israeliene 10 și ale organizatorilor, aproximativ 20.000 de oameni au luat parte la manifestație.

Protestul a fost organizat de liderii sociali care convoacă de mai multe luni o demonstrație săptămânală anticorupție, numită de asemenea "Marșul Rușinii", în apropiere de reședința procurorului general al statului, Avichai Mandelblit, pe care îl acuză că nu cercetează cu celeritate cazurile în care se presupune că este implicat șeful guvernului.

Manifestația a avut loc la câteva zile după ce coaliția guvernamentală israeliană a aprobat, într-o primă formă, o lege ce i-ar împiedica pe anchetatorii Poliției să transmită procurorului recomandările lor, după finalizarea unei investigații, atunci când este vorba de oficiali de rang înalt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3465 secunde