Israel are un NOU GUVERN condus de Benjamin Netanyahu și de Benny Gantz

106
Israel are un NOU GUVERN condus de Benjamin Netanyahu și de Benny Gantz - israel-1589733961.jpg

Articole recomandate

Parlamentul israelian a aprobat duminică guvernul de uniune națională condus de premierul Benjamin Netanyahu și de Benny Gantz, punând capăt celei mai lungi crize politice din istoria Israelului, informează agențiile internaționale de presă și media israeliană. 


Cei doi politicieni, care s-au confruntat în decursul a trei campanii în mai puțin de un an, au ajuns în final la un acord de împărțire a puterii, destinat să scoată țara din impas și să gestioneze criza legată de noul coronavirus, acord potrivit căruia Gantz urmează să preia locul lui Netanyahu ca premier peste 18 luni.


Astfel, după o amânare joi, parlamentarii au fost convocați pentru un vot de încredere: 73 de deputați au votat pentru noul guvern, adică cu 12 mai mult decât era necesar pentru întrunirea majorității.


Cel de-al 35-lea guvern al statului israelian compus din 34 de miniștri a depus jurământul duminică după-amiază în Knesset. Blocul de dreapta (Likud și partide ultraortodoxe) și blocul de centru (Albastru-Alb, Partidul laburist și Gesher) obțin fiecare exact același număr de ministere, potrivit Agepres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6752 secunde