ISIS a revendicat ATENTATUL terorist de la Ierusalim de aseară

215
ISIS a revendicat ATENTATUL terorist de la Ierusalim de aseară - isis-1497682173.jpg

Articole recomandate

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuțit în care a fost ucisă vineri, la Ierusalim, o polițistă israeliană, scrie AFP. Poliția israeliană a împușcat mortal trei palestinieni, vineri seara, la Ierusalim, după un atac al acestora asupra forțelor de ordine, transmite BBC News.



Într-un comunicat on-line obținut la Beirut, gruparea jihadistă i-a salutat pe "leii califatului" care au "atacat o adunarea a evreilor", o operațiune în cursul căreia trei atacatori au fost împușcați de poliția israeliană. "Acesta atac nu va fi ultimul", a avertizat SI.

Potrivit poliției israeliene, doi agresori au deschis focul asupra unui grup de polițiști care a replicat, în timp ce al treilea a înjunghiat mortal polițista aflată la câțiva metri depărtare, înainte de a fi împușcat.

Hamas și stânga palestiniană au afirmat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă că cei trei palestinieni împușcați la Ierusalim după ce au ucis o polițistă israeliană proveneau din rândurile lor, dezmințind revendicarea grupări jihadiste Stat Islamic (SI), relatează AFP.

"Revendicarea Stat Islamic este o încercare de a tulbura apele", a afirmat într-un comunicat Sami Abu Zouhr, purtătorul de cuvânt al mișcării islamiste palestiniene la Gaza. Atacul, a adăugat el, a fost comis de "doi luptători palestinieni din Frontul Popular de Eliberare a Palestinei (FPEP, stânga istorică palestiniană), iar al treilea era din Hamas".

El a subliniat că acest atac este "un răspuns natural la crimele ocupantului" israelian, termeni utilizați de mișcarea la putere în Fâșia Gaza pentru fiecare atac de la începutul lui octombrie 2015 dintr-un val de atentate comise în special de tineri izolați înarmați cu cuțite.

Doi din cei trei palestinieni i-au atacat pe polițiști cu arme de foc și cuțite, în ti p ce al treilea a reușit să înjunghie o polițistă, au declarat autoritățile.

Atacul s-a produs în afara orașului vechi. Polițista înjunghiată. în vârstă de doar 23 de ani a fost ucisă.

Toți cei trei atacatori au fost identificați de poliție ca provenind din regiunea West Bank și aveau vârste între 18 și 19 ani.

Cel puțin alte 3 persoane au fost rănite în atac.

Orașul vechi este plin de credincioși musulmani care au participat la slujba religioasă de la al-Aqsa Mosque.

În timpul lunii sfinte a Ramadanului, restricțiile Israelului pentru palestinieni de a călători la Ierusalim sunt ridicate parțial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1736 secunde