Iritare la Bruxelles după un tweet provenind din Downing Street

228
Iritare la Bruxelles după un tweet provenind din Downing Street - iritare-1582234409.jpg

Articole recomandate

Un tweet provenind din Downing Street și acuzând Uniunea Europeană că și-a schimbat poziția de negociere cu Marea Britanie asupra viitoarei lor relații a provocat iritare la Bruxelles, o sursă acuzând chiar Londra de lipsă de onestitate, potrivit France Presse. 


În această postare pe Twitter publicată marți seară, serviciul de presă al premierului britanic din Downing Street 10 îi atrage atenția negociatorului-șef al Comisiei pentru Brexit, Michel Barnier, asupra faptului că acesta nu mai pare dispus să ofere Regatului Unit un acord de liber-schimb similar cu cel încheiat recent de UE cu Canada, cu taxe inferioare. 


"În 2017, UE a arătat că un acord de liber-schimb de tipul celui canadian este singura relație disponibilă pentru Regatul Unit. Acum ei spun că aceasta nu s-a propus. Ce s-a schimbat, Michel Barnier?", se întreabă serviciul de presă al premierului britanic pe rețeaua socială. 


Acest tweet a fost primit "într-un mod extrem de negativ" la Bruxelles, potrivit unui responsabil UE, care - sub rezerva anonimatului - a calificat mesajul de la Londra drept "profund fals și lipsit de onestitate". "Este greșit să se spună că ne-am schimbat poziția", a insistat acesta. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3919 secunde