Iranul avertizează SUA că va riposta "ferm" la orice agresiune

144
Iranul avertizează SUA că va riposta

Articole recomandate

Administrația din Iran a avertizat, sâmbătă, Statele Unite că armata iraniană va reacționa "ferm" la orice agresiune militară, în contextul tensiunilor dintre Teheran și Washington, relatează agenția de presă Tasnim, citată de Reuters.


"Indiferent ce decizie vor lua oficialii americani, noi nu vom permite încălcarea suveranității Iranului. Iranul va riposta ferm la orice agresiune sau amenințare din partea Americii", a declarat sâmbătă Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran.


"Orice greșeală a inamicilor Iranului, în special a Americii și a aliaților regionali, ar fi ca și cum ar ataca un butui cu pulbere care va arde America, interesele sale și aliații", a avertizat, la rândul său, Abolfazl Shekarchi, purtătorul de cuvânt al Armatei iraniene.


Administrația Donald Trump a cerut organizarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei cu Iranul, acuzat că a doborât o dronă militară americană.


Gardienii Revoluției din Iran au anunțat, vineri, că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că au evitat atacarea celui de-a doua aeronave. Gardienii Revoluției din Iran afirmă că drona militară americană ar fi pătruns în spațiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susține că aparatul de zbor se afla în spațiul aerian internațional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Iranul este acuzat și de atacarea unor petroliere, în Golful Oman și în Strâmtoarea Hormuz.


Donald Trump, președintele Statelor Unite, a declarat, vineri, că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8091 secunde