Iranul anunță că a capturat o navă în Golful Persic

178
Iranul anunță că a capturat o navă în Golful Persic - golf-1568642543.jpg

Articole recomandate

Gardienii Revoluției din Iran au capturat luni, în Golful Persic, o navă din Emiratele Arabe Unite care transporta carburant, incident care probabil va amplifica tensiunile cu Statele Unite.


"Nava a fost capturată în largul Insulei Tonb-e Bozorg din Golful Persic; echipajul a fost transferat autorităților din provincia Hormozgan", au anunțat Gardienii Revoluției, conform agenției de presă ISNA.


Surse citate de agenția de presă Fars au declarat că nava capturată, care ar avea la bord motorină, aparține Emiratelor Arabe Unite.


Incidentul maritim intervine în contextul în care Statele Unite au acuzat Iranul de comiterea atacurilor care au vizat două rafinării din Arabia Saudită.


Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.


Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.91 secunde