Iran: Un fost vicepreședinte, încarcerat pentru corupție

97
Iran: Un fost vicepreședinte, încarcerat pentru corupție - iranunfostvicepresedinte-1521036485.jpg

Articole recomandate

Fostul vicepreședinte iranian Hamid Baghai, condamnat în decembrie la 15 ani de închisoare pentru fapte de corupție, a fost încarcerat, ieri, au anunțat media iraniene, potrivit AFP.

În vârstă de 48 de ani, Hamid Baghai a fost vicepreședinte al ultraconservatorului Mahmoud Ahmadinejad, înainte de a deveni directorul său de cabinet în timpul celui de-al doilea mandat al acestui lider populist, în funcție între 2005 și 2013. Cei doi oameni politici sunt foarte apropiați.

Pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri și preluare ilegală de interese în diverse tranzacții publice, Baghai a fost condamnat în decembrie la 15 ani de închisoare.

"Polițiștii au reținut și au transferat condamnatul la închisoare", a anunțat parchetul general revoluționar din Teheran, citat de agenția Fars.

Hamid Baghai a fost închis șapte luni în 2015 pentru motive care niciodată nu au fost făcute publice. În timp ce se mai afla în funcție, el a făcut obiectul unei anchete pentru o serie de abateri.

Candidați în vederea prezidențialelor din mai 2017, Mahmoud Ahmadinejad și Hamid Baghai au fost respinși amândoi de Consiliul gardienilor Constituției, însărcinat cu validarea candidaturilor la alegeri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2665 secunde