Irakul solicită Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacul american

189
Irakul solicită Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacul american - irakul-1578442246.jpg

Articole recomandate

Irakul a cerut, luni, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU, condamnarea atacului realizat, vineri, pe teritoriul său de către Statele Unite în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani și locotenentul irakian al acestuia, Abu Mehdi al-Muhandis, pentru ca "legea junglei" să nu domine relațiile internaționale, informează AFP. 


"Această operațiune americană reprezintă o agresiune împotriva poporului și a guvernului irakian, o încălcare flagrantă a condițiilor legate de prezența forțelor americane în Irak și o escaladare periculoasă care ar putea duce la un război devastator în Irak, în regiune și în lume", a declarat ambasadorul irakian la ONU, Mohammed Hussein Bahr-Aluloom. 


Irak solicită Consiliului "să-și îndeplinească responsabilitățile și să se asigure că cei care au comis astfel de încălcări, care nu doar încalcă drepturile omului, dar și dreptul internațional, făcând să prevaleze legea junglei în cadrul comunității internaționale, să fie trași la răspundere", a adăugat diplomatul irakian. 


În scrisoarea de trei pagini, ambasadorul irakian nu solicită în mod explicit o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate cu privire la ultimele evoluții. Irakul nu este membru al Consiliului, dar poate solicita o reuniune prin intermediul uneia din cele 15 țări care alcătuiesc cea mai înaltă instanță a ONU, responsabilă de garantarea păcii în lume. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2635 secunde