Irak: Jumătate din persoanele strămutate s-au întors la locuințele lor

116
Irak: Jumătate din persoanele strămutate s-au întors la locuințele lor - irak-1513522377.jpg

Articole recomandate

Pentru prima dată de la ofensiva din 2014 din Irak a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), numărul persoanelor strămutate și numărul persoanele revenite la locuințele lor sunt foarte apropiate, conform Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), informează AFP.

"La sfârșitul lunii noiembrie, 2,75 de milioane strămutate s-au întors la locuințele lor, în timp ce 2,88 de milioane de persoane sunt în continuare strămutate", relevă OIM într-un studiu publicat în această săptămână.

"Dacă această tendință va continua, credem că în ianuarie, pentru prima dată din 2014, numărul persoanelor întoarse la locuințele lor va fi mai mare decât cel al persoanelor strămutate", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a OIM în Irak, Sandra Black.

Jihadiștii au cucerit în 2014 o treime din Irak și chiar au amenințat existența statului, înainte ca forțele irakiene să-și lanseze contraofensiva începând cu 2016. Puterea de la Bagdad tocmai a proclamat victoria militară asupra organizației extremiste Statul Islamic, alungată din toate centrele urbane.

Conform studiului OIM, locuitorii din provinciile Al-Anbar și Ninive, majoritar sunnite, s-au întors în număr cel mai mare. Dintre persoanele intervievate, 30% au afirmat că locuința lor a fost "afectată în mod semnificativ", în timp ce 60% dintre locuințe au suferit daune moderate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1747 secunde