Secretarul general al ONU, Antonio Guterres:

"Inegalitatea de gen este stupidă și o rușine la nivel global"

148

Articole recomandate

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat, joi, că inegalitatea de gen este "stupidă" și un motiv de rușine la nivel mondial, angajându-se să preseze guvernele să pună capăt legilor discriminatorii în contextul unei riposte "puternice și neabătute" împotriva drepturilor femeilor, relatează Reuters.

Deși Guterres nu a numit nicio țară, este cunoscut faptul că administrația președintelui american Donald Trump desfășoară o campanie la ONU împotriva promovării serviciilor de sănătate sexuale și reproductive pentru femei deoarece Casa Albă le consideră o acoperire pentru avort.

Într-un discurs susținut înaintea reuniunii anuale a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor, care va avea loc, luna viitoare, la New York, Guterres a atras atenția că situația drepturilor femeilor este groaznică și a spus că va încerca să pună capăt "gândirii masculine implicite" în interiorul Națiunilor Unite.

"La fel cum sclavia și colonialismul au fost o pată asupra secolelor trecute, inegalitatea de gen ar trebui să ne rușineze pe toți în secolul al XXI-lea. Deoarece nu este doar inacceptabilă, ci și stupidă", a spus Guterres, într-un discurs la The New School din New York.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6365 secunde