India, măturată de inundații. Sunt sute de morți

170
India, măturată de inundații. Sunt sute de morți - indiainundatii-1503317810.jpg

Articole recomandate

Bilanțul victimelor provocate de inundațiile care au devastat statul Bihar din estul Indiei a ajuns la 253 de persoane, după ce nivelul apelor a crescut considerabil și a acoperit noi regiuni în ultimele zile, au anunțat luni oficialii indieni, citați de agenția de presă Xinhua.

"Până acum, 253 de persoane au murit în incidente cauzate de inundațiile din acest stat", a declarat un oficial guvernamental.

Potrivit autorităților, peste 13 milioane de persoane au fost afectate de inundațiile produse în 18 districte din statul indian Bihar.

Inundațiile au provocat creșterea debitelor principalelor râuri din Bihar - Koshi, Mahananda, Gandak, Bagmati și Gange - și au distrus terasamente și mai multe locuințe.

"Terasamentul de pe malul drept al râului Burhi Gandak a fost fisurat în districtul Samastipur, inunând noi zone, iar apele crescute ale râului Budhi Gandak au afectat noi zone din Muzaffarpur. Cele mai afectate districte sunt Araria, Katihar, West Champaran și Sitamarhi, unde a fost raportat cel mai mare număr de victime", a spus același oficial indian.

Potrivit autorităților locale, culturile agricole aflate pe o suprafață de peste 700.000 hectare și peste 20.000 de locuințe și magazii au fost distruse de aceste inundații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4931 secunde