Ministrul italian de Interne, Marco Minniti:

"Incidentul armat de la Macerata, motivat de o evidentă ură rasială"

165

Articole recomandate

"Incidentul armat de la Macerata, soldat sâmbătă cu șase răniți, toți africani, poartă amprenta unei evidente uri rasiale", a apreciat, sâmbătă seara, ministrul italian de Interne, Marco Minniti, transmite AFP.

Raidul armat, atribuit unui tânăr italian arestat de poliție, este marcat de o cultură a "extremismului de dreapta, cu referințe clare la fascism și la nazism", a adăugat ministrul, deplângând că singura legătură între victime este "culoarea pielii lor".

Un bărbat a fost reținut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în orașul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulți migranți africani.

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puțin șase migranți, între care și o femeie, au fost împușcați de un bărbat care conducea prin orașul Macerata.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2867 secunde