Începe Carnavalul de la Rio! 2 milioane de oameni vor dansa pe străzi

141
Începe Carnavalul de la Rio! 2 milioane de oameni vor dansa pe străzi - ddd-1582270577.jpg

Articole recomandate

Astăzi debutează faimosul carnaval din orașul brazilian Rio de Janeiro, petrecere ce va dura până la data de 25 februarie, potrivit Agerpres. Este considerat cel mai mare astfel de eveniment din lume, aproximativ două milioane de participanți dansând, an de an, pe străzile din Rio în fiecare zi a carnavalului.

În zilele de 23 și 24 februarie, sunt programate paradele celor mai importante douăsprezece școli de samba braziliene. La 25 februarie, va avea loc o paradă a copiilor înscriși în școlile de samba. De asemenea, vor avea loc câteva baluri organizate în locuri, precum clubul de noapte Scala Rio, Clube dos Caicaras ori Hard Rock Cafe da Folia. Pentru a participa, nu este necesară o costumație specială, doar achitarea unei taxe de intrare. Marea excepție o reprezintă exclusivistul bal "magic" organizat de hotelul "Copacabana Palace", unde luxul și eticheta primează, iar printre invitați se numără personalități locale și din întreaga lume. Un alt bal aparte este Mangueira, organizat de una dintre cele mai cunoscute școli de samba din Brazilia. Ambele evenimente se vor desfășura la 22 februarie.

La 24 februarie, amatorii de bere vor avea parte de un bal dedicat lor, la clubul Scala, unde vor dansa pe ritmurile propuse de un DJ local și vor putea consuma gratuit bere pe toată durata nopții, conform sursei amintite.

Diverse concerte urmează să fie organizate în apropierea Sambodromului, în Piața Onze. Punctul de întâlnire al amatorilor de muzică experimentală este Arcos da Lapa, centrul cultural al capitalei braziliene și o zonă celebră pentru diversitatea stilurilor artistice.

La 29 februarie este programată parada campionilor, de data aceasta cuprinzând șase din trupele de samba cu cele mai convingătoare reprezentații din acest an. Câștigătoarea precedentei ediții a Carnavalului de la Rio a fost școala de samba Mangueira, înființată în 1928, care a ajuns la cel de-al 20-lea titlu de campioană. În cadrul grandioasei sale defilări, școala Mangueira a adus un omagiu eroilor populari de culoare și amerindieni ignorați de manualele școlare, prezentând o versiune proprie a evenimentelor ce au marcat istoria Braziliei, precum descoperirea țării, câștigarea independenței și abolirea sclaviei. Școala Mangueira a câștigat și ediția din 2016 a Carnavalului de la Rio, când a prezentat o defilare dedicată cântăreței populare Maria Bethania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4798 secunde