Incendiul de la Notre Dame, stins după 9 ore de luptă! Cum arată interiorul catedralei mistuite de foc

2069
Incendiul de la Notre Dame, stins după 9 ore de luptă! Cum arată interiorul catedralei mistuite de foc - notredame7-1555398226.jpg

Articole recomandate

Incendiul de la Catedrala Notre Dame, din Paris, a fost stins de pompieri după aproape de nouă ore de lupte cu flăcările. Din fericire, pagubelele sunt mai mici decât s-a crezut inițial.




Incendiul a izbucnit la acoperișul Catedralei Notre Dame, iar turnul acesteia s-a prăbușit. Flăcările au înghițit partea superioară a catedralei, incluzând cele două turnuri de clopot și vârful, care s-au prăbușit.




Insula Île de la Cité, pe care se află Notre Dame, a fost evacuată. Incendiul a fost stins după aproape nouă ore de luptă cu flăcările, după care au apărut și primele imagini din interiorul Catedralei.




Președintele Emmanuel Macron a transmis că "vom recontrui această catedrală împreună", iar un apel internațional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat. "Ceea ce este mai rău s-a evitat, chiar dacă bătălia nu a fost în totalitate câștigată", a declarat șeful statului la fața locului, pe treptele edificiului sinistrat. Însă "vom reconstrui această catedrală", a promis el.



Pe de altă parte, încă nu se știe cum va rezista structura edificiului, a declarat marți dimineața Laurent Nunez, secretar de stat în Ministerul de Interne al Franței. "În cursul zilei de marți, va avea loc o întrunire cu experți, arhitecți ai construcțiilor din Franța pentru a încerca să stabilim dacă structura este stabilă și dacă pompierii pot intra pentru a-și continua misiunea", a declarat Nunez.




foto: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9217 secunde