Incendii în Grecia: Un nou bilanț anunță cel puțin 91 de morți

261
Incendii în Grecia: Un nou bilanț  anunță cel puțin 91 de morți - incendiugrecia-1532953333.jpg

Articole recomandate

Serviciile de pompieri au revizuit în creștere, la 91 de morți, bilanțul incendiilor care au devastat coasta de est a regiunii Attica și, în special, localitatea-martir Mati, relatează AFP.

Purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Stavroula Malliri, a anunțat pentru prima dată că numărul persoanelor dispărute se ridică la 25. Absența unor asemenea date, la șase zile după incendii, a alimentat criticile tot mai vehemente la adresa autorităților. Unele dintre acestea însă, dacă nu toate, ar putea figura printre cele 28 de victime ale căror corpuri în curs de examinare de către medicii legiști nu au fost identificate deocamdată, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Protecției Civile, Spyros Georgiou.

Stavroula Malliri a mai informat că alte 59 de victime găsite carbonizate sau înecate, încercând să scape în mare, au fost identificate duminică seară.

Pe de altă parte, patru răniți au încetat din viață la spital din cauza rănilor, a precizat ea. Bilanțul oficial precedent se ridica, sâmbătă, la 88 de morți. Printre aceste victime figurează un număr încă nestabilit de copii, dintre care mai mulți au devenit imagini ale tragediei: două fetițe gemene în vârstă de nouă ani, un băiat de 11 ani și sora lui de 13 ani, un adolescent de 13 ani și un bebeluș de șase luni.

Până în prezent au fost semnalate patru victime în rândul turiștilor străini: un tânăr căsătorit irlandez în voiaj de nuntă, o poloneză și fiul acesteia și un belgian.

Controversa legată de gestionarea crizei de către autorități s-a intensificat duminică, opoziția de dreapta și de centru acuzând guvernul că inițial a disimulat pierderile de vieți omenești.

Pompierii și-au continuat duminică până la lăsarea serii căutările pentru a stabili cauza incendiilor, guvernul privilegiind pista criminală.

Potrivit cotidianului Kathimerini, un prim raport al anchetei ar pivilegia mai degrabă pista neglijenței criminale, cu un foc aprins de un locuitor din zonă pentru a arde frunze și ramuri uscate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3048 secunde