Incendii devastatoare în Texas

910
Incendii devastatoare în Texas - incendiu-1315403131.jpg
Incendiile din statul american Texas au provocat moartea a patru persoane și au distrus peste 700 de case și aproximativ 48.000 de hectare de teren, începând de duminică, relatează CNN. "Texas este într-o situație dificilă în prezent, iar prioritățile noastre sunt destul de simple. Prioritatea numărul unu este să protejăm viețile omenești cu orice preț", a declarat Nim Kidd, șeful depar-tamentului statal pentru Situații de Urgență.

Serviciul forestier din Texas a anunțat că peste 48.000 de hectare de teren au fost arse la acest sfârșit de săptămână, incendiile distrugând peste 700 de case începând de duminică.

Rafalele de vânt s-au calmat însă, marți, oferindu-le pompierilor un moment de liniște.

Focarul cel mai mare se află în apropiere de Austin și s-a răspândit pe o suprafață de 12.000 de hectare, distrugând peste 600 de case și determinând evacuarea a cel puțin 5.000 de persoane, potrivit oficialilor.

În Montgomery au fost evacuate aproximativ 4.000 de locuințe, potrivit locotenentului Dan Norris din cadrul biroului pentru situații de urgență. În plus, patru pompieri au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri, în timp ce un altul s-a rănit ușor la gleznă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dublu atentat în Pakistan
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atac cu bombă în New Delhi
Pagina a fost generata in 0.3498 secunde