Împăratul Akihito, forțat să-și anuleze activitățile pentru a doua zi consecutiv

116
Împăratul Akihito, forțat să-și anuleze  activitățile pentru a doua zi consecutiv - imparatul-1530625822.jpg

Articole recomandate

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă de 84 de ani, a fost obligat să-și suspende activitățile și marți, pentru a doua zi consecutiv, după ce a fost diagnosticat cu anemie cerebrală, iar medicii i-au recomandat repaus, a comunicat Agenția Casei Imperiale nipone, citată de AFP.

Suveranul nipon încă se simte rău. El suferă de o durere ușoară de stomac și de vertij, a indicat un purtător de cuvânt al instituției citate.

"Împăratul se va odihni și astăzi (n.r. - ieri) și își va amâna îndatoririle oficiale", a adăugat el, fără să precizeze cât va dura această perioadă de convalescență.

Anemia cerebrală rezultă în urma unui flux sanguin insuficient în creier, provocând amețeli și greață.

Akihito, al 125-lea împărat al Japoniei, a urcat la tron în ianuarie 1989. El a avut probleme grave de circulație în trecut și a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis în februarie 2012, din cauza îngustării a două artere. Se așteaptă ca acesta să se retragă la sfârșitul lunii aprilie 2019, în baza unei legi speciale care îi permite să abdice. Moștenitorul său este prințul Naruhito, în vârstă de 58 de ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5101 secunde