Imagini incredibile! Catedrala Notre-Dame din Paris arde ca o torță

761

Articole recomandate

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Informația a circulat inițial pe rețele sociale, unde au fost postate filmulețe și fotografii de la fața locului, însă a fost confirmată, potrivit BBC, și de pompierii francezi.

Potrivit aceleiași surse, Biserica Catolică din Franța a lansat anul trecut un apel de strângere de fonduri pentru reabilitarea monumentului ajuns azi la vârsta de 850 de ani.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, scris pe Twitter că în jur a fost creat un perimetru de securitate și vorbește despre un "incendiu teribil". Primarul adjunct al capitalei franceze l-a etichetat și el drept unul "important", trasnsmite și Le Monde. Acesta le-a cerut oamenilor să stea la distanță pentru a nu îngreuna inervenția pompierilor.

Din datele existente rezultă că pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României), iar Le Monde arată că, potrivit martorilor oculari, flăcările ar fi izbucnit cel mai probabil cu 10 minute înainte.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 18.50 (19.50 ora României), cel mai probabil în urma unor lucrări de renovare, spun pompierii, care intervin la fața locului. 

Potrivit unor imagini difuzat pe rețelele de socializare, flăcările au cuprins întreg acoperișul.

Într-un final, fleșa clădirii a cedat și s-a prăbușit.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a deplâns un "incendiu teribil".

Sursa foto: Daily Mail 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.1509 secunde