Igor Dodon l-a desemnat premier pe consilierul prezidențial Ion Chicu

de Cuget Liber Vineri, 15 Noiembrie 2019 126
Consilierul prezidențial Ion Chicu este candidatul propus, miercuri, de președintele Igor Dodon pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, relatează Radio Chișinău. 


Anunțul a fost făcut de Igor Dodon într-un briefing de presă. Decizia vine după ce deputații socialiști au spus că susțin propunerea șefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eșuat. 


„Am sperat că va începe un dialog între fracțiuni, am sperat că va fi o coaliție între PSRM și ACUM. Poziția celor de la ACUM a fost un ultimatum. PD tot nu vede posibilitatea să facă cu cineva vreo coaliție. Am luat decizia să înaintez o persoană profesionistă, tehnocrată, care nu face parte din niciun partid politic, care ar putea face față provocărilor majore. Sper că va fi susținut de mai mulți deputați din Parlament. Candidatura înaintată are la dispoziție 15 zile pentru a forma lista cabinetului de miniștri, programul și pentru a obține votul politic în Parlament. Eu îi sugerez să se miște mai repede. Dacă nu va obține votul de încredere, țara riscă să fie aruncată în alegeri parlamentare anticipate”, a spus Igor Dodon. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei