ȘI-A FĂCUT DREPTATE SINGURĂ! Povestea turistei care a fost violată și bătută de trei bărbați

751
ȘI-A FĂCUT DREPTATE SINGURĂ! Povestea turistei care a fost violată și bătută de trei bărbați - vasilisakomarova100-1529306676.jpg

Articole recomandate

O britanică care a fost violată de trei bărbați a luptat pentru a-i face pe agresori să plătească pentru faptele lor. A petrecut un an în locul în care s-a petrecut teribila agresiune doar pentru a se asigura că atacatorii vor fi arestați. 


Vasilisa Komarova, 37 de ani, își propusese să facă un tur cu motocicleta ei, o Honda Tornado 250, din Chile, în Alaska. A mers aproape 10.000 de kilometri, trecând prin Patagonia și Argentia, înainte să intre în Bolivia, potrivit The Sun.

La sugestia unei familii locale, ea și-a așezat cortul într-o lagună în Rurrenabaque. Peste noapte însă, Vasilisa a fost atacată.


Trei bărbați înarmați cu macete au târât-o pe femeie afară din cort, au bătut-o și au violat-o. În urma atacului, Vasilisa a avut încheietura mâinii dislocată, a fost plină de vânătăi și mușcături, de tăieturi de macete și a suferit leziuni interne îngrozitoare.

Strânsă de gât și lăsată să moară, atacatorii i-au furat camera foto, telefonul, banii și cardurile, practic toate bunurile pe care femeia le avea.


A doua zi, Vasilisa a reușit să caute ajutor și a fost dusă la spital. Dar specialiștii ai refuzat să-i facă un examen medico-legal pentru că nu avea bani să-i plătească. După intervenția poliției, medicii au cooperat.

La două zile după ce a fost internată în spital, femeia a fost chemată să-i identifice pe agresori: Jose Gongora, 26 de ani, Yery Yumacale, 24 de ani și Fabio Bazan, 30 de ani.

Trioul a fost acuzat dar oficialii i-au spus femeii să părăsească Bolivia pentru că acest caz nu va ajunge niciodată în instanță. Mai mult, Vasilisa povestește că nimeni nu o lua în serios, punând-o pe drumuri după tot felul de acte pe care nu avea cum să le prezinte unde avea nevoie fără prezența unui avocat.


Dar britanica a refuzat să renunțe. A stat la un prieten și și-a găsit de lucru ca antrenor personal. Apoi a contactat Ambasada Britanică pentru a cere ajutorul. Din fericire, l-a primit și astfel autoritățile din Bolivia au fost dispuse să o ajute.

Cei trei bărbați care au negat faptele au ajuns să fie condamnați într-un proces care a durat două zile. Gongora a primit 25 de ani de închisoare, Yumacale a fost închis pentru 10 ani și Bazan, cel care a participat la viol, a primit 7 ani și jumătate de închisoare, scrie libertatea.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3828 secunde