Hotărâre importantă a Curții Europene de Justiție. Apelurile la 112 de pe telefoane fără SIM trebuie să fie localizate

98
Hotărâre importantă a Curții Europene de Justiție. Apelurile la 112 de pe telefoane fără SIM trebuie să fie localizate - call24734700-1567758888.jpg

Articole recomandate

Curtea Europeană de Justiție a transmis joi o hotărâre referitoare la legislația Uniunii Europene privind apelurile către numărul de urgență 112, potrivit site-ului European Emergency Number Association.


Curtea a estimat că apelurile efectuate de pe telefoane fără cartele SIM către 112 trebuie să se supună prevederilor Articolului 26 din Directiva privind serviciul universal și drepturile utilizatorilor cu privire la rețelele și serviciile electronice de comunicații.


Aceasta prevede că toate apelurile efectuate către numărul unic european de urgență 112 trebuie să fie localizate. Astfel, când statele membre ale Uniunii Europene permit ca apelurile de urgență să fie efectuate de pe telefoane fără SIM, informații privind locul de unde acestea sunt făcute trebuie să fie oferite serviciilor de urgență. Dacă nu fac acest lucru, vor fi considerate nesupuse legislației europene în vigoare.


În prezent, apelurile de urgență de pe telefoane fără SIM pot fi efectuate în 20 de state membre UE, iar această hotărâre a Curții nu le impune celorlalte să facă același lucru.


Publicarea hotărârii vine după un incident petrecut în 2013, în Lituania, când o fată a sunat de zece ori serviciile de urgență după ce a fost răpită. Nici locul în care se afla, nici numărul de telefon nu au putut fi determinate, iar fata a murit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8901 secunde